Share

Wij heten u graag welkom in Eenigenburg. In het oude kerkje in Eenigenburg (uit 1792) worden sfeervolle concerten verzorgd door enthousiaste musici. De kerk, die op een terp uit de 14e eeuw is gebouwd, heeft o.a. een preekstoel uit 1698, een koorhekje uit 1770 , een uniek orgel, gebouwd door Schölgens van de Rottekade 49 in Rotterdam en in de kerk geplaatst in 1876; een kerkklok uit 1543. De concerten zijn op zondagmiddag van 15 tot 16 uur. We raden u aan om op tijd aanwezig te zijn, gezien de enorme belangstelling. De deur is open vanaf 14.30 uur, en gaat dicht als de kerk vol is. Toegang, koffie en thee zijn gratis. Aan de uitgang is een collecte.

 

In december 2009 overleed Jan van Venetiën. Hij was jarenlang de promotor van deze concerten.

Voorbereidingscommissie concerten Eenigenburg,Mw. T. Tuinstra tel. 0224-298101

Wij vragen u uw auto te parkeren aan één kant van de Surmenhuizerweg.Er zijn 10 parkeerplaatsen langs het Kerkelaantje en één invalidenparkeerplaats. S.v.p. niet bij de kerk parkeren.

 

  Een multifunctionele Kerk

Van  10 juli tot en met 28 augustus is er om 1030 een Onderwegkerk dienst.

Naast de diensten "tussen Kerk en Kunst" vinden er ook concerten plaats en is het kerkje een "trouwzaal"van de Gem. Harenkarspel.
Maar er is meer mogelijk. Je kunt n.l.denken aan familie-bijeenkomsten,jubilea,een uitvaart.

 

 

Ook voor muziekopnamen is de kerk heel geschikt;het is een heel rustige plek. Er is ook een piano aanwezig,die gebruikt kan worden.
Al met al een prachtige plek,die erom vraagt vaker gebruikt te worden. De huur is: 75 euro per dagdeel.( in de winter een toeslag van 25 euro)
Interesse in huur van het kerkje?